'Earth Hour' (‘Het uur van de aarde’)

06.03.2020

Steek 28 maart een Aktief-lichtje op voor de aarde

'Earth Hour' (‘Het uur van de aarde’) is een internationaal jaarlijks evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en eventueel andere elektrische apparaten gedurende  één uur uit te schakelen (tussen 20.30 en 21.30 uur). Het wordt altijd gehouden op de zaterdag voor het ingaan van de zomertijd, dit jaar dus op 28 maart.

'Earth Hour' heeft vooral een symbolische functie. Met dit wereldwijde evenement wordt op initiatief van het Wereld Natuur Fonds aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering.

Het zakje waarin we  u op 28 maart een waxinelichtje overhandigen is gemaakt van hergebruikte materialen en vervaardigd door ‘onze’ statushouders. Zij volgen bij ons een taal-/werkproject om hun integratie in de Nederlandse maatschappij te bevorderen.