aktief navigatie

He held! Enig idee waarom je
voor kringloop Aktief kiest?

Afgedankte goederen?Onze missie is namelijk om mens, milieu en maatschappij te helpen.
Onze werkplaatsen en winkels, maar vooral onze mensen spelen hierin
een essentiële rol. Maar zonder jou, zijn we nergens.
Doordat jij goederen brengt, laat ophalen, of in onze winkels koopt,
zet je dit prachtige proces in gang. Even wat feiten op een rij...

Aktief brengt mensen terug op de arbeidsmarktDe mens is het middelpunt in onze missie. En met name de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van actieve coaching en het bieden van structuur hebben we inmiddels al ruim 400 mensen aan een nieuwe baan of opleiding geholpen... En dat mede dankzij jouw overtollige huisraad!

Aktief is milieubewust & reduceert C02 uitstootDe mens consumeert nou eenmaal en daar is niets mis mee. Verspilling is echter onnodig belastend voor het milieu. Goede producten zijn gemaakt voor een lange levensduur en hoeven daarom niet vroegtijdig te worden afgedankt. Breng ze dus niet naar de verbrandingsoven, maar naar Aktief... Dan zorg jij er persoonlijk voor dat de aarde er een stukje beter op wordt.

Aktief levert de gemeenschap geld opDoordat we onze mensen re-integreren op de arbeidsmarkt, hoeven ze geen aanspraak meer te maken op een uitkering. Dit levert de gemeenschap en de gemeente waarin je woont jaarlijks honderdduizenden euro’s op. Dat is pas besparen. En door simpelweg goederen te brengen / laten ophalen, of iets in de winkel te kopen, maak jij dat proces mogelijk. Held!

Aktief recycelt 82% van alle afgedankte goederenWaar wij echt vrolijk van worden is het jaarlijks inzamelen van zo’n 9 miljoen kilo huisraad. 82% wordt daarvan hergebruikt. Als dat geen duurzaamheid is...