Jaaragenda

KringloopKunst: Dit jaar is er een kunstwedstrijd bij Aktief.
Elk kwartaal een ander thema. Iedereen mag meedoen en iedereen mag stemmen. Verdere informatie vindt u in de winkels van Aktief of op de website. Stemmen kan ook via Facebook.

Januari
* KringloopKunst: Wie maakt het mooiste schilderij? Het onderwerp is Kringloop. Materialen (niet te duur) worden beschikbaar gesteld door Aktief.
* Vanaf week 4 hangt de carnavalskleding in onze winkels. Wees er op tijd bij voor de mooiste carnavalsoutfits.

Februari
* Zaterdag 9 februari: Wereldmarkt in Groenlo. Spulletjes uit alle delen van de wereld kunt u vinden op deze markt.
* Zaterdag 9 februari: In Doetinchem is het de dag van “Sport en Gezondheid”. Van trimtoestellen tot yogamatjes, van halters tot massagekussens. Alles vindt u op deze markt.
* Donderdag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Zoekt u nog iets voor uw geliefde, dan bent u bij Aktief op de juiste plek.

Maart
* Zaterdag 23 maart is onze traditionele Lentemarkt. Alle vestigingen gaan vanaf begin maart de bloemetjes weer buiten zetten. Alles dat ook maar iets met tuin en buitenleven te maken heeft halen we van zolder en uit de magazijnen. Met de lentemarkt gaat het met veel feestelijkheid in de verkoop. Hopelijk schijnt het zonnetje er dan bij. Potgrond en compost zijn al vanaf half februari verkrijgbaar.
* Zaterdag 30 maart: Earth Hour. Wereldwijd gaan om half negen ’s avonds de lampen een uur uit voor de aarde. Aktief deelt die zaterdag  speciale papieren zakjes uit met daarin een waxinelichtje. Sta stil bij de kwetsbaarheid van onze aarde en steek ook een lichtje op.
* Vanaf 23  maart tot en met 31 maart  doen we mee met de Boekenweek. Thema is “De moeder  de vrouw”.  Dit thema heeft 2 verschillende  perspectieven, die van de moeder zelf maar ook die van het kind.

April
* KringloopKunst: Wie maakt de mooiste tas? U mag zelf bepalen wat voor soort tas u maakt, als het maar het onderwerp Kringloop bevat. Laat uw creativiteit de vrije loop.
* Vanaf begin april liggen de paasspulletjes in de winkel. Op 21 en 22 april is het Pasen. Tweede Paasdag zijn wij gesloten.
* Zaterdag 27 april is het Koningsdag. De hele maand kunt u oranjespulletjes kopen. Deze officiële feestdag zijn wij gesloten.

Mei
* Zaterdag 11 mei: Op het Simonsplein in Doetinchem is een modeshow, waar Aktief ook aan meedoet. Voor verdere informatie houdt u de website in de gaten.
* Zondag 12 mei is het moederdag. De leukste en liefste cadeautjes voor moeder vindt  u in onze winkels. Vanaf 15 april liggen de moederdag spulletjes in de winkel.
* Zaterdag 18  mei: Onze winkel in Gendringen  heeft een fietsdag. Van stationsfietsen tot mooie stadsfietsen en met een beetje geluk ook e-bikes.
* Zaterdag 25 mei: De jaarlijks terugkerende Muziekdag in Doetinchem is voor alle muziekliefhebbers het ultieme dagje uit om de mooiste en uniekste artikelen op muziekgebied te scoren.

Juni
* Zaterdag 1 juni heeft Winterswijk een Duitse markt. Dit is een lang weekend en veel mensen zullen hier gebruik van maken door erop uit te trekken. In Aktief Winterswijk kunt u allerlei “schöne Sachen” vinden.
* Vrijdag 7 juni begin het WK voetbal voor ons Nederlandse dameselftal. Wij gaan zeker onze Oranjeleeuwinnen aanmoedigen tijdens dit toernooi en wij hopen dat ze op 7 juli in de finale staan.
* Op 9 en 10 juni is het Pinksteren.  Tweede Pinksterdag zijn wij natuurlijk gesloten.
* Zondag 16 juni is het vaderdag. Nu is het de beurt om de leukste en liefste vaders een cadeautje te geven. Vanaf 20 mei liggen de vaderdag spulletjes in de winkel.
* Op zaterdag 22 juni heeft Gendringen de traditionele maar oh zo leuke” Rozen en Brocante” markt. Brocante spulletjes en rozenartikelen zijn volop te vinden in de sfeervolle winkel in Gendringen.

Juli
* KringloopKunst: Wie maakt de mooiste foto? Een foto gemaakt van Kringloop spulletjes. Dat worden mooie en unieke foto’s.
* Zondag 7 juli is er in de DRU Cultuurfabriek in Ulft een Rock ’n Roll evenement. Hier zal Aktief ook aanwezig zijn.

Oktober
* KringloopKunst: Wie maakt de mooiste schoen? Een laars, een sandaal of een pantoffel, het maakt niet uit, als het maar een schoen wordt. En dan gemaakt van Kringloop spulletjes. Wie de schoen past..
* Zaterdag 5 oktober is het  Nationale Kringloopdag. Aktief doet jaarlijks mee  aan dit landelijke evenement. Het thema voor deze dag wordt begin september bekendgemaakt en dan kunt u alle informatie vinden op onze website.
* Op zondag 6 oktober staan we op de Land en Kunstmarkt bij Berenschot’s Watermolen in Winterswijk. Een hele gezellige markt waar wij staan met brocante en industriële spulletjes.
* Van 2  t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek met het  thema ‘Reis mee’. Met dit leuke thema maken wij er een reisvolle week van.
* Donderdag 31 oktober Halloween! Griezelen bij Aktief kunt u al vanaf begin oktober.

November
* Vrijdag 1 november: In Winterswijk en Groenlo een Wintermarkt. Allerlei spulletjes voor een warme en sfeervolle winter vindt u in deze 2 winkels. Natuurlijk liggen er ook kerstspulletjes in de winkels.
* Op vrijdag 22 november en zaterdag 23 november is de Kerstmarkt. Vrijdag is er koopavond tot 20:00 in al onze vestigingen. Onze traditionele Kerstmarkt is de plek om de mooiste en uniekste spulletjes te vinden voor een gezellige en sfeervolle kerst.

* Natuurlijk zal onze wensboom er weer staan. Vanaf 22 november  kunt u iemand opgeven, waarvan u vindt dat deze persoon een extraatje verdient, omdat hij/zij een moeilijk jaar heeft gehad of omdat hij/zij gewoon de liefste persoon is. Alles is mogelijk. Deze wens hangen wij in onze wensboom en op 16 december trekken wij er 3 wensen uit. Deze personen krijgen een pakket  t.w.v. € 70,- Hierin zitten ook waardebonnen t.w.v. € 30,-.

December
* 5 december is het Sinterklaas. Voor cadeautjes kunt u vanaf 18 november bij ons terecht (en eerder natuurlijk ook al). Alleen een gedichtje maken, zult u zelf uw hersenen voor moeten laten kraken.

U?

Wilt u iets laten zien, een kunstje, een workshop of een optreden? Alleen of met vrienden of een  vereniging? Geef je op voor ons Open Podium!

Voor meer acties:  hou onze website in de gaten en volg ons op Facebook.