CYNTHIA SESSING

Cynthia is met haar 21 jaar een van de jongsten die bij Aktief werken. Toch heeft ze er inmiddels al ruim een jaar aan werkervaring opgebouwd.

De blonde Winterswijkse volgde de VMBO-opleiding Zorg en Welzijn, maar voltooide die niet. Ze ging werken. In een videotheek deed ze naast kassawerk allerlei ander winkelwerk. Helaas, zoals dat met videotheken vaker is gegaan: de zaak ging failliet.
Eenmaal in de bijstand werd Cynthia door de Sociale Dienst Oost Achterhoek benaderd. Men bood haar een werkervaringsplek bij Aktief Winterswijk aan. Dat accepteerde ze graag. Vorig jaar augustus begon ze daar in de winkel te werken. Vanwege haar kassa-ervaring kon ze bij Aktief ook gelijk achter de kassa. Ook helpt ze bij de kledingafdeling: prijskaartjes inschieten, kleding prijzen en de kledingrekken in de winkel netjes houden. ‘Maar kassa vind ik het leukste’, zegt ze.Wat vindt ze dan minder leuk? ‘Geen idee, ik zou het eigenlijk niet weten.’

Na haar jaar bij Aktief heeft de Sociale Dienst nog geen andere plek voor Cynthia kunnen vinden. Daarom werkt ze voorlopig als vrijwilligster verder, tot tevredenheid van alle partijen. ‘Ik heb nu heel veel kassavaardigheid. En ik ben geen prater, maar het wordt wel steeds makkelijker,’ zo zegt ze een beetje verlegen maar toch ook zelfbewust.  Ze hoopt dat ze uiteindelijk in een winkel of supermarkt aan de slag kan. En ondertussen blijft ze dus in de Winterswijkse kringloopwinkel werken.