KEVIN OVERKAMP

Van een bescheiden en tikje onzekere kat-uit-de-boomkijker naar een vlot pratende all round medewerker, dat is ongeveer in een notendop hoe Kevin bij Aktief veranderde.

Na de Havo begon Kevin (Meddo, 1984) aan diverse Hbo-opleidingen: fiscale economie, accountancy, fiscaal economisch recht. Dat ging niet echt goed, dus besloot hij een stapje terug te doen. De opleiding Bedrijfsadministratie werd aan het Graafschap College (Mbo-niveau) met succes afgerond. Het geeft aan waar Kevins belangstelling oorspronkelijk lag. De cijfers achter het bedrijf. Na de studietijd volgde een periode van diverse hardnekkige blessures, opgelopen na een ongeluk. Vanuit die positie was het lastig om een baan te vinden. En trouwens ook om nog te blijven voetballen, al heeft hij tegenwoordig nergens meer last van.
Het UWV liet hem vanuit de bijstand via Hameland aan een leer/werktraject beginnen. Op deze manier kwam hij een kleine vijf jaar geleden al bij Aktief Groenlo terecht. Hij werkte toen op de afdelingen kleingoed en meubels. Dat duurde een half jaar, maar daarna hield het op.In oktober 2014 plaatste de Sociale Dienst Oost Achterhoek hem opnieuw bij Aktief. Meteen voor 32 uur in de week. Nu begon hij vooral met administratief werk. Diverse kantoortaken, maar ook het up to date houden van de website van Aktief. Er kwam langzaam steeds meer bij: het uitzoeken en prijzen van tuinartikelen, helpen op de afdeling meubels of boeken.
Na een jaar volgde een half jaar verlenging, want de Sociale Dienst had geen andere geschikte plek en bij Aktief lag immers nog een uitdaging: de kassa. Dat leek hem eerst niks, die drukte daar soms. Inmiddels wordt hij niet meer warm of koud van een rij klanten. Geroutineerd en met af en toe een babbeltje erbij helpt hij de ene klant na de andere. ‘Ik ben hier flexibeler geworden,’ zo geeft hij aan. ‘Kan makkelijker schakelen tussen de ene en de andere taak. En ik heb de kat inmiddels wel uit de boom gekeken’. Dat bleek onlangs nog. Er waren een aantal hoge heren en dames van de gemeente op bezoek, in gezelschap van de directeur van Aktief. En wie gaf er een rondleiding? Juist!

Kevin heeft het bij Aktief dus naar z’n zin maar wil uiteraard toch het liefst een betaalde baan. Hij speurt naar vacatures, had in december nog een sollicitatiegesprek. Ook jobhunters van de Sociale Dienst denken aan hem. Maar ondertussen wil hij graag bij Aktief blijven. ‘Ik verveel me al als ik bij voorbeeld bij de kassa even niks te doen heb. Laat staan thuis.’