Keurmerk BKN

Professionele kringloopbedrijven in Nederland zijn verenigd in de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). De branchevereniging vertegenwoordigt 180 kringloopwinkels waar 8.000 mensen werkzaam zijn. Het BKN lidmaatschap staat garant voor een professionele en kwalitatief hoogstaande organisatie.

Bij Aktief komt dat onder andere tot uiting in het hoge hergebruikpercentage van 80% en de uitstroom van een groot aantal cliënten van de sociale dienst naar werk of opleiding (klik hier voor gegevens over de uitstroom). Verder is het bij ons vanzelfsprekend dat wij onze afspraken met de medewerkers vastleggen, wij beschikken over alle vergunningen en dat wij onze mensen regelmatig scholingstrajecten aanbieden.

Om Aktief nog verder te professionaliseren hebben wij alle werkprocessen laten beoordelen door gecertificeerde auditoren. Dit heeft ertoe geleid dat wij voor de tweede keer op rij het BKN "keurmerk Kringloopbedrijven" hebben ontvangen. Het keurmerk geeft onze opdrachtgevers nog meer zekerheid over de kwaliteit en continuïteit van onze werkzaamheden.