Recycleservice Gemeente Doetinchem

De gemeente Doetinchem start, In samenwerking met kringloop Aktief en de Stadskamer en diverse dagbestedingen, de inzameling en verwerking van kleine waardevolle afvalstromen.

Er zijn allerlei kleine waardevolle afvalstromen die niet bij het restafval thuishoren maar wel waardevol zijn. Zoals frituurvet, harde plastics of kleine elektronische apparaten. Omdat ze hergebruikt kunnen worden, omdat er energie uit opgewekt kan worden of omdat ze op efficiëntere dan wel goedkopere wijze verwerkt kunnen worden dan verbranding zoals bij het restafval gebeurt. De Recycleservice gaat deze spullen en materialen op afspraak gratis bij inwoners aan huis ophalen. Dit maakt het makkelijk om afval nog beter te scheiden en biedt Buha de kans om dit weer als grondstof in te zetten.

Hoe werkt de Recycleservice?
De Recycleservice haalt bij de start 14 verschillende afvalstromen op, die op dit moment nog vaak bij het restafval worden aangetroffen. Elke donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur zal de Recycleservice rijden. In de Recyclelijst op www.buha.nl/recycleservice vindt de inwoner alle herbruikbare spullen die aan huis worden opgehaald. Elke inwoner van gemeente Doetinchem kan middels het formulier op de website een afspraak maken, op de donderdag van zijn/haar voorkeur. Voor wie geen computer/internet heeft is het mogelijk via (0314) 377 444 een afspraak te maken. Op de afgesproken datum geeft de inwoner zijn herbruikbare spullen gratis af aan de chauffeur.