Zonnepanelen Groenkracht Groenlo

Groenlose energiecoöperatie start ‘postcoderoosproject’ voor zonnepanelen

De nieuwe energiecoöperatie Groenkracht Groenlo i.o. gaat in Groenlo samen met de Rouwmaat Groep en AGEM een groot zonnedak met minimaal 450 panelen realiseren binnen de zgn. postcoderoos. Elk huishouden in en rondom Groenlo die meedoet met de Groenlose energiecoöperatie kan maximaal profiteren van de uitermate gunstige korting op duurzaam opgewekte zonnestroom. Doel is om in 2016 de eerste stroom aan regionale huishoudens te leveren.

Postcoderoosproject voor zonnepanelen
Bij het Groenlose postcoderoosproject kopen inwoners via een coöperatie onder zeer gunstige voorwaarden gezamenlijk zonnepanelen. Deze worden geplaatst op een groot (industrieel) dak. Inwoners met de postcode 7141 (Groenlo) kunnen meedoen, evenals inwoners van de aangrenzende postcodegebieden, in dit geval Eibergen, Lievelde, Beltrum en Zwolle. Het voordeel zit hem in de onderliggende belastingregeling. Het schaalvoordeel, de provinciale subsidie én gegarandeerd 15 jaar lang een forse korting op energiebelasting resulteren in een zeer gunstig rendement voor elke deelnemer.

Rouwmaat Groep stelt dak Kringloopwinkel Aktief belangeloos beschikbaar
Directeur Hans Rouwmaat van de Rouwmaat Groep reageerde meteen enthousiast toen hij in gesprek kwam met Groenkracht Groenlo. Het dak van het gebouw van de Kringloopwinkel Aktief op Regionaal Bedrijvenpark Laarberg in Groenlo is van de Rouwmaat Groep en is speciaal ontworpen voor een grote hoeveelheid zonnepanelen. "Dit initiatief sluit naadloos aan bij de duurzame ambities van zowel de Rouwmaat Groep als van Kringloopwinkel Aktief", aldus Hans Rouwmaat. "Daarom stellen wij graag ons dak belangeloos ter beschikking voor huishoudens die op deze manier groene stroom willen opwekken. Op het dak kunnen ruim 450 panelen worden geplaatst."