Nieuws Een baan zonder sollicitatiegesprek   Lees verder

Hoogste certificering voor inclusief werkgeverschap

08.09.2022

Apetrots zijn we op de certificering die onlangs in de wacht werd gesleept! PSO 30+ is het hoogste keurmerk op gebied van inclusief werkgeverschap.

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit is een meetinstrument dat in kaart brengt hoe een organisatie omgaat met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veel gemeenten hanteren dit instrument. En met toenemende aandacht voor inclusief ondernemen wordt het belang van het keurmerk steeds groter.

Een van de belangrijkste voorwaarden om voor certificering in aanmerking te komen, is dat minimaal 30 procent van de werknemers gehandicapte of kansarme werknemers zijn (de groep vrijwilligers wordt hierbij niet meegerekend).Aktief heeft de integratie van arbeidsgehandicapten of kansarmen tot hoofddoel gesteld. Wij bieden deze helden structuur en continuïteit in de vorm van een duurzame overeenkomst.

Het vaststellen van het keurmerk is gedaan door het onafhankelijk onderzoeksbureau TÜV Nederland. Kringloop Aktief is landelijk de vierde organisatie die is aangesloten bij de branchevereniging Kringloopbedrijven die de hoogste certificering heeft ontvangen.

Wij zijn dolblij met de waardering in de vorm van het keurmerk en gaan graag op deze voet verder. Daarvoor hebben we goederen nodig. Hoe meer goederen we ontvangen, hoe meer en gevarieerder werk we kunnen aanbieden, ongeacht of de spullen nog verkoopbaar zijn of niet. Want ook met de niet-verkoopbare goederen wordt aan medewerkers werk aangeboden, en daarmee toekomstperspectief.