de unieke Achterhoeker

De participatiewet is op 1 januari 2015 van kracht geworden. De sociale diensten in de Achterhoek en Aktief hebben al vanaf 2010 een participatie overeenkomst met hetzelfde doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om regulier werk te vinden of een opleiding.

Door de hechte samenwerking tussen de sociale diensten en Aktief slagen wij erin om ruim 40% van de mensen te laten uitstromen naar werk of opleiding. Voor een totaal overzicht klik hier.

In het najaar 2015 is de campagne “De unieke Achterhoeker aan het werk” van start gegaan. Aktief is graag ambassadeur van deze campagne. In november hebben wij uit handen van wethouder René Hoijtink van Oost Gelre het schildje in ontvangst mogen nemen.

Tijdens deze uitreiking vertelde Liibaan zijn ervaringen. Liibaan is bij ons gestart bij de inname en heeft carrière gemaakt binnen Aktief. Hij is geëindigd in de winkel en vervolgens gestart met de opleiding tot lasser aan de Anton Tijdink school. De kans dat hij als lasser straks werk krijgt is er groot maar zonder de tussenstap Aktief zou dat niet zijn gelukt.

  

Wethouder René Hoijtink overhandigt het schildje aan de vestigingsleidster Hendrien Floors

Liibaan vertelt zijn succesverhaal als unieke Achterhoeker

Klik hier voor meer informatie over de Unieke Achterhoeker

  Artikel in de Gelderlander