De veiling 17 november 2018 Groenlo

 

De kavellijst kun je vinden in onze webwinkel

 

Kringloop Aktief gaat iets bijzonders doen!

Vertel. Wat dan?
We organiseren een grote veiling. Die vindt plaats in onze winkel in Groenlo, op zaterdag 17 november. We beginnen om 12 uur en het duurt tot 16 uur.

Interessant zeg. Wat wordt er dan geveild?
Onze winkels hebben al maandenlang bijzondere artikelen bewaard. Met behulp van de veilingmeester hebben we de 150 meest opvallende zaken geselecteerd en die gaan onder de hamer. Het varieert van schilderijen en beeldjes tot meubels.

Ik heb geen verstand van veilingen. Kan ik gewoon meedoen?
Ja hoor. Als je er bij wil zijn krijg  je vooraf gratis een biednummer en wij noteren dan je gegevens. Als je tijdens de veiling je biednummer in de lucht steekt en je bent de hoogste bieder, dan weet de veilingmeester meteen om wie het gaat. Zijn assistent maakt een factuur.

En als ik in de zaal zit met dat biednummer en ik wil toch maar niet meebieden?
Dat is geen probleem. Gewoon NIET  je biednummer in de lucht steken. Dus ook niet per ongeluk ;)

Ik neem aan dat ik de veilingartikelen van tevoren kan bekijken.
Dat klopt. Dat kan zelfs op drie manieren:
- er is een kijkdag op vrijdag 16 november. Tussen 15 en 18 uur zijn alle te veilen zaken dan in ons pand in Groenlo te bekijken. Dat kan ook nog op zaterdag voorafgaand aan de veiling: van 10 tot 12 uur is dat mogelijk (daarna begint de veiling meteen).
- voor een euro is een kavellijst te koop met een handig overzicht van alle artikelen.
- ook in onze webwinkel is het totale aanbod te vinden.

Is er voor elk artikel een minimumbod, of kan ik ook met € 0,20 beginnen?
We hebben inderdaad per artikel een startbod, anders heb je kans dat het veilingproces wel erg lang gaat duren. Dat startbod is ook steeds vermeld  op de website, in de kavellijst en op de op de artikelen tijdens de kijkdagen.

De veiling duurt dus van 12 tot 16 uur. Ik denk dat ik dan een beetje hongerig word.
Dat begrijpen we, dat worden wij zelf ook. Er is daarom een uitstekende catering aanwezig.

Kan ik na de veiling mijn eventuele aankopen meteen meenemen?
Graag! De hoogste bieder krijgt een factuur. Meteen na de veiling dient die factuur bij een van de kassa’s te worden betaald (contant of met pin). De kassabon wordt aan de factuur geniet en daarmee kan het geveilde artikel worden afgehaald.

En kan ik het ook later nog ophalen?
Jazeker. Met het betalingsbewijs kun je ook woensdag 21 en donderdag 22 november tussen 15 en 17 uur de spullen nog afhalen. En als dat niet uitkomt doen we niet moeilijk over andere tijden.

Zijn er geen kleine lettertjes?
Jawel. Zoals bij elke veiling wordt er ‘opgeld’ berekend. Dat is voor de extra veilingkosten. Het opgeld bedraagt voor elk artikel 15 % van de geboden prijs.De prijzen zijn verder wel allemaal inclusief btw.

Wat doen jullie eigenlijk met de veilingopbrengst?
Dat investeren we in onze stichting. Er kan ineens een vrachtwagen moeten worden vervangen, we creëren soms een extra betaalde baan en de huur, energie- en personeelskosten moeten ook gewoon betaald worden. Ook gaat een deel van de opbrengst naar de Stichting Kika.

En wat als ik voor twee tientjes een echte Van Gogh op de kop heb getikt?
Van harte proficiat! Zeg je baan op en begin als vrijwilliger bij ons. De afdeling kleingoed (waaronder schilderijen) lijkt ons echt een uitdaging.