Het ideale cadeau

....voor een verjaardag of gewoon zomaar voor jezelf. De door Aktief zelf samengestelde dagkalender heeft als onderwerp hergebruik en upcycling.

Upcycling, dat is een vorm van hergebruik waarbij een meestal vrij alledaags product zodanig wordt aangepast dat het een compleet ander product wordt. Een keukenrasp ombouwen tot leuke lamp, een T-shirt wordt een hippe tas, een fietswiel verandert in een opvallende klok.

Een enkele maal gaat het in de kalender om dingen die (bijna) niets kosten: schelpen, stenen, takken, lege blikken of glazen potjes. De Aktiefkalender geeft op ruim 300 dagen een creatieve tip. Soms heel eenvoudig, soms juist heel uitdagend. Af en toe met een knipoog maar altijd inspirerend of verrassend.   Tussendoor valt er iets te lezen over de instellingen waarmee Aktief samenwerkt, zoals de gemeentelijke Sociale Dienst, de reclassering enzovoort.

Deze unieke en eenmalige uitgave kost maar € 3,50 en dat voor minstens een jaar lang plezier.

Voor kringloopliefhebbers en knutselaars, maar ook voor mensen die gewoon een leuke kalender zoeken is de Aktiefkalender is een aanrader.

Te koop in de vier winkels van Aktief of te bestellen via een bericht naar www.facebook.com/kringloopgroepaktief of info@aktief-groep.nl. (Bij verzending via de post zijn de portokosten voor uw rekening.)