ICER IJzermuseum en de deal met Aktief

Bij ons is een prachtige haardkachel, een DRU - Jan Jaarsma, binnen gekomen waar ICER IJzermuseum interesse in had want voor de museale presentatie bleek deze kachel een aanwinst.


Jan Jaarsma was een haardenfabriek in Den Haag, opgericht in 1896, die behoorlijk sjieke haardkachels ontwierp en produceerde. Het gietwerk van de haardkachels hebben ze altijd bij de DRU laten doen. In 1936 heeft de DRU Jaarsma overgenomen; de productie werd toen helemaal naar Ulft verplaatst. Deze haard is de ‘DRU 11’ zoals er in staat, maar de merknaam Jan Jaarsma heeft de DRU heel lang er in gehouden, omdat het een sterk merk was. Het productiejaar zal eind dertiger / begin veertiger jaren zijn, verzekerden de mensen van het IJzermuseum in ICER.

Kringloop Aktief heeft de haardkachel, die in prima conditie was, geschonken aan de stichting Collecties Nederlands IJzermuseum, die de collectie namens ICER IJzermuseum beheert.

Zo is er een leuke deal ontstaan. Kringloop Aktief kreeg een aantal vrijkaarten en ICER een mooie haard voor het museum.