Kinderopvang Humanitas op bezoek in de winkel Groenlo

Tijdens ons bezoek, in de meivakantie, aan Kringloop Aktief, hebben we veel gezien over recycling.
We mochten buiten spelen met héél veel speelgoed ingedeeld in leuke hoekjes.
Het was prachtig weer en we hebben veel plezier gehad!

In groepjes gingen we een filmpje kijken hoe Kringloop Aktief  werkt. Er worden spullen gratis met de vrachtwagen bij mensen thuis opgehaald, waar ze op zijn uitgekeken of niet meer nodig hebben.
Mensen kunnen ook zelf spullen naar de kringloop brengen.

Bij Kringloop Aktief wordt het gesorteerd en nagekeken of er nog bruikbare spullen bij zitten, bv speelgoed, boeken, wasmachines, meubels, computers, huishoudelijke artikelen.
Deze worden dan in de winkel gezet en verkocht.
Ook kleren worden nagekeken en in de winkel gehangen.

Spullen die kapot zijn mogen óók naar de kringloop, dan wordt het gesloopt en onderdelen die gerecycled kunnen worden, bv ijzer, hout of andere materialen, worden gesorteerd en in containers gedaan.
We kregen een rondleiding en zagen mensen werken die dit allemaal sorteren, nakijken in de winkel zetten, of slopen. Er waren heel veel spullen en super veel kleren!
De mensen die er werken doen werkervaring op bij Kringloop Aktief en vinden daardoor soms een betaalde baan.

Er waren computers die we uit elkaar mochten halen, dit was erg leuk om te doen en de onderdelen haalden we er netjes uit, de stukken die kapot gingen deden we in dozen.

We hebben geleerd dat je veel spullen nog goed kunt gebruiken, in plaats van weggooien.
Er staan mooie artikelen in de winkel voor een leuke prijs.

Er lagen potloden, stiften en papier, daar hebben we tekeningen op gemaakt over wat we zagen in de winkel en in het filmpje, we mochten een artikel tekenen, een werknemer, of iets wat te maken had met het milieu.

Aan het einde van de ochtend mochten we allemaal een knuffel uitzoeken, dát was super!

Het bezoek aan Kringloop Aktief was leerzaam en héél leuk!! Met medewerking van enthousiaste kinderen van BSO Hoeksteen heb ik dit stukje geschreven.

  

   

   

 

  

Kinderopvang Humanitas gelooft in gelijke kansen voor kinderen. Met aandacht, warmte en grote deskundigheid begeleiden wij je kind (0-13 jaar) in het beleven, ontdekken en groeien op zijn of haar eigen manier, in een veilige en vertrouwde omgeving.Wij zijn de grootste kinderopvangaanbieder zonder winstoogmerk, met kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen door heel Nederland.